Du er her

Ny Antenne, en Vertical GP-7DX og jeg tænkte jeg ville dele rejsen det med jer.

Primære faneblade

oz4adxs billede
Indsendt af oz4adx den lør, 18/11/2023 - 09:23

Hej Gnister

Efter jeg har gået rundt om den varme grød i lang tid, (mere end 1 år), har jeg købt denne verticale antenne fra GXP Antennas i Polen.

Prisen er ingen hemmelighed, jeg har givet i dkk.5.400,00  inklusiv fragt og moms for den.

Jeg bestilte den i medio oktober , og i går dukkede den op.

Førstehåndsindtrykket er fantastisk. Indpakningen og kvaliteten af materialerne er høj kvalitet.

 

Jeg kommer jo nok til at skulle  bruge den næste uges tid på at få den samlet, men jeg skal nok vende tilbage med flere billeder undervejs.

/René, oz4adx.

.

 

Rate: 
Average: 5 (3 votes)

Tillykke med den nye antenne René....

Kan du på nogen måde lægge lidt større fotos af den ind....?

Optikeren kan simpelthen ikke se dem godt nok..... :P

 

 

73 de OZ1SPS

Hej Sebastian

Tak.

Hvis du Højreklikker på billedet, kan du åbne det i en ny tab og så kan du zoome

/René, oz4adx.

AH! Det prøvede jeg ikke engang, da jeg tænkte kvaliteten ville blive kraftigt forringet, men det virker jo faktisk fint...! Den ser jo  rigtig fin ud René....!

Tror du den vil kunne holde til blæsten på Bornholm.....???

 

 

 

73 de OZ1SPS

Det ser godt ud René. Du må endelig lade os høre om dine erfaringer med antennen (samling, performance, etc).

73/Kim, OZ2A

Kim, OZ2A

Hej Gnister

@ Sebastian - Ja, den virker til at være godt lavet, og jeg er sikker på at den vil overleve det meste blæsevejr her hos mig. Jeg ligger lidt i læ af skoven som tager den værste vind.

@ Kim - Jeg har intet at udsætte på kvaliteten. Valget af materialer, samt fremstillingen af de forskellige dele der indgår i antennen er af høj kvalitet. Jeg skal nok dele mine erfaringer med jer. Jeg er også meget spændt på hvordan den "Yder".

De rustfrie bolte er smurt med Neverseez, så de ikke skærer sig sammen i gevindet. Samlinger og dele der rører hinanden er smurt med en syrefri fedt med høj vedhæftning. Samlinger hvor der kan trænge vand ind, er lukket med vulkaniserende tape inderst og dækket med 2 lag isolerbånd. Det havde nok også været en god ide at give en krympeflex uden på isolerbåndet, men jeg har ikke  noget i den størrelse.

Dette har jeg Bla. gjort for at nemmere kunne demontere i fremtiden og for at den fungerer i længst mulig tid uden problemmer. 

Her er lidt flere billeder, det går langsomt fremad.

/René, oz4adx.

Hej Gnister

Så er der Rejsegilde med ny antenne på midlertidig placering.  Den er noget mere voldsom end jeg forventede, men nu skal der testescheeky - Vna, støj og performance. Jeg vender tilbage med en opdatering på det.

 

Den er generelt lidt lang, da det laveste swr ligger uden for båndet i den lave ende. Det er forventligt, da højden over jorden pt. er ca. 2,2 mtr og tøt på bygningen. Planen er ca. 4 - 4,5 mtr, men jeg mangler lige nogle gavl beslag.

Den er nogenlunde støjsvag, men lidt mere end på min 80 mtr loop - ca. s3 i støj. uden filtre.

Den virker, jeg kørte 4w8x på 15 mtr med 80 Watt

/René, oz4adx

 

Det lyder godt René. Fint med 4W8X med 80W på 15 meter. Det bliver spændende at høre lidt mere om dine observationer, når du har fået kørt med den i en længere periode :-)

Kim, OZ2A

Hej Gnister

Så fik jeg den op på et rør på ca. 6mtr, og jeg må nok følge anbefalingen fra oz8pm og sætte barduner på, da den er noget mere levende i vinden, end jeg havde forventet. Mine erfaringer indtil nu er: Jeg er mere end tilfreds med performance., det er meget bedre end jeg havde forventet.

Jeg kortede den ned med 5 cm. på 40 mtr, og som i kan se, ligger den lige lidt højt for cw på 40 mtr. Men til gengæld ligger den noget bedre på de andre bånd, og jeg venter med at justere mere på den før, det bliver forår.

Her er lidt billeder fra efter den er kommet op på rør og en video med mit støjniveau her til formiddag fra 10 - 80 mtr. Dog har jeg 6 db att på 80 mtr og det er min Delta loop.

Spørg endelig, hvis der er noget jeg skal uddybe omkring denne vertikale.GP7-DX

/Rene, de oz4adx

 

Hej Rene

Nu er jeg tilbage og bliver QRV igen. Fint med din antenne. Det ser lidt mystisk ud, og dog. Jeg skal ha fat i en manual. Mener at 40 meter skal justeres først og som jeg ser det med før og efter SWR målinger, så skal du forlænge 40 meter sektionen for at få den på plads. Herefter arbejder du dig op i båndene og skal så ha den til at ligge rigtigt. - Dit billede ligger ned. Selv om du ser det fint, så gå i redigering og gem det en gang til, så er det på højkant så man kan se det. Det er i hvert fald hvad der sker her. Et og andet gør, at det lægger sig ned, men efter redigering og gem igen, så er den der.

Barduner

Du skal have 4 sæt barduner på antennen.

Erfaringen her fra er at anvender du bare 3 barduner og der sker noget i en storm med en bardun, så har du svært ved at redde antennen. Jeg har reddet 3 vertikale når jeg har haft 4 barduner på. Hvis en af bardunerne knækkede, så gik jeg ud og flyttede en af de andre så der var hold på antennen igen. 

Manual

Har du link til en manual ellers må jeg søge. Den kommer vel i produktion igen i januar og der er ikke så længe til.

God nytår Rene. Skal vi holde nytårs aften sammen igen i år?.   73 Jørgen

OZ8AE Jørgen

Godmorgen Jørgen.

Det sidste først, Deværre kan jeg ikke deltage  i nytårstesten i år.

Jeg valgte bare lige den nemme løsning med justering, jeg kortede den ned, for at få de andre bånd lidt op. Jeg venter til det bliver lidt varmere med at justere mere på den. Jeg har skrevet til Pawel om en justeringsvejledning, og mon ikke den er på vej.

Det eneste "Manual" jeg har er samlevejledningen, den er her. /sites/default/files/u75/GP7DX%20Najnowsza%2009.2023.pdf

Jo, der skal nok nok komme barduner på, for den er vindfølsom.

Jeg har virkelig forsøgt at få billederne til at stå den anden vej, men det vil ikke som jeg. Hjalmar har lovet at give mig et par fif, så mon ikke jeg får styr på det med tiden.

Godt nytår, og på genhør.

Vy 73, René, oz4adx

Hej Rene

Det var ikke nytårstesten jeg tænkte på, men nytårsaften sidste år havde vi en del kommunikation til vi blev trætte  HI

Den antenne skal du nok få styr på og jeg forstår godt, at du vil vente med finjustering til det bliver bedre vejr. 

Håber der kommer en justeringsvejledning, eller du kan give ham dine SWR målinger så han kan vejlede. Det ser ud til at de enkelte bånd kan justeres, så den kan komme til at køre lige der hvor du ønsker det. Det er blot rækkefølgen, men normalt er det laveste bånd først og så arbejder man sig op til 10 og 6 meter. Men vi får se. Godt nytår til jer på øen 73

OZ8AE Jørgen

Hej Gnister

Jeg har fået svar fra producenten. Det har jeg vedhæftet, samt et billede af side 3 fra samle vejledningen som han medsendte.

Min vurdering er helt klart at det er en god antenne og jeg er ikke skuffet over mit køb. 

VY 73 de  René, oz4adx

Svar fra Waldek SP7GXP:

Check if you have set the antenna dimensions written on page 3 and 4 in the drawings correctly... If you check these dimensions and they match, then you can proceed to correct the dimensions to get the resonant frequency in the correct place.

If the dimensions are correct (from the drawings), please provide the dimensions to be corrected:

Page 3 after changes:
L28MHz = 254 cm
L24MHz = 295 cm
L21MHz = 352 cm
L18MHz = 424 cm
Adjust for 14 MHz here we adjust 14 MHz, and its dimension must be shortened by 5 cm, i.e. after changing L14MHz = 595 cm.

Page 4 after changes:
L10MHz = 92 cm
L7MHz = 182 cm

Hej Rene

Tilykke med nye vertikael håber du får mange gode qsoer på den.

Jeg er meget glad for min GP5SP kører godt på alle bånd nem at samle og til en fornuftigt pris.købt ved Waldek SP7GXP 

VY 73 Jens /OZ1LWT. 

Hej Alle Gnister

Så fik jeg justeret på antennen og er næsten helt i mål.

Desværre er elementet til 40 mtr nok 15 cm for kort og jeg kan ikke få den helt ned i cw området. Det går nok, for min tuner kan godt tage det sidste.

Ellers meget nem at justere på plads og den ligger nu rimeligt godti cw området på båndende fra 30 mtr og op. Jeg kan justere en lille smule på 17 og 12 mtr, men jeg er tilfreds hvor den er nu.

Jeg har kørt 730 Qso på 40-10 mtr,  siden jeg satte den op - 114 dxcc fordelt på 7 continenter - længste bekræftede afstand er fk8ik med 15693 km.

Jeg er så tilfreds med performance af denne antenne indtil nu. Den overgår alle mine forventninger.

 

Vy 73, René, oz4adx

Fedt at det er sådan en succes med din vertikal antenne René.

Pengene er heller ikke på nogen måde spildt, med alt det du får ud af den antenne...!

Stort tillykke herfra...!

 

73 de OZ1SPS

Sider