Du er her

Spændende Zoom chat med Bob / WO6W

Primære faneblade

OZ1SPSs billede
Indsendt af OZ1SPS den tor, 24/08/2023 - 22:38

Jeg købte for noget tid tilbage en Begali Intrepid Bug, efter et hint fra OZ8PM, Peter, der havde set den til salg i Sverige.

Den var så støvet, så jeg valgte at skille den totalt ad, og desværre med det resultat, at den kom fuldstændig ud af justering.

Jeg skrev med Bruna Begali, som tilbød mig at justere den for mig "for free", selvom jeg havde købt nøglen brugt. Meget flot service må jeg sige, og det fortalte jeg hende selvfølgelig også. Men alligevel takkede jeg nej til tilbudet, for jeg ville nemlig gerne selv justere den på plads igen. Jeg fik også en rigtig god step-by-step vejledning, men problemet var at jeg havde skilt nøglen totalt ad, og derved også den aksel som selve bladfjederen til pendulet hænger fast i. Og justeringen af denne stod ingen steder. Jeg spurgte derfor Bruna ad igen, og denne gang sendte hun mig videre til Robert "Bob" i Californien, som skulle være den helt rette person til opgaven.

Det blev et meget interessant møde. Aldrig har jeg mødt en person som går så grundigt til værks når han justerer nøgler, og det lykkedes ham over et Zoom møde, at guide mig gennem justering af hele nøglen, og som han sagde, så var han også glad for at jeg havde rejst spørgsmålet, for han havde ikke selv kigget på justeringen af bladfjederen før.

Men da min Intrepid så omsider virkede, og han havde optaget lyden fra den via programmet Audacity, og vist mig præcis hvordan mine prikker de så ud, så faldt snakken på mange andre ting omkring CW.

Blandt andet har han lavet en computerstyret arm, som kan trykke på padlerne, og sende informationen til et program, hvor han logger resultatet og viser det på en graf. Han har på denne måde formået at hjælpe folk med at justere alverdens nøgler, så de står helt præcist. Derudover har han fabrikeret sin egen solid state nøgle, samt har gang i en masse flere projekter. Han talte også om wetting current, og hans måde at løse dette på.

 

Alt i alt meget spændende, og absolut en vi burde overveje at invitere med på et af vores Jitsi møder som gæstetaler/foredragsholder.

 

 

Rate: 
Average: 5 (1 vote)

kunne du løfte sløret for hvordan han har løst opgaven med wetting current ?

Som du ved interessere det mig en del ;o)

og jeg syntes absolut vi skal se om vi kan lave en aften med ham ...

Lad os lige vende det d 6 sep når vi starter op og så finder vi dato og måske at du vil arrangere det sebastian ?

Hjalmar

Hi...., det er da kinesisk for en optiker, når en ingeniør som ham begynder at vise diagrammer på skærmen og forklarer alt muligt op og ned om dit og dat.... Så det er ikke fordi jeg ikke vil, det er fordi jeg ikke kan Hjalmar.... :P

Kig lige engang på min avatar/profilfoto herinde...., Det er MIG.... :D

73 de OZ1SPS

Sider