Du er her

Spots i Afrika....??

Primære faneblade

7 posts / 0 new
Seneste indlæg
Spots i Afrika....??

Lige et spørgsmål til alle de kloge herinde...

Da jeg sad hjemme i DK og kaldte CQ, og fulgte med på RBN hvor i verden jeg blev spottet, så var det meget sjældent i Afrika, og jeg tænkte at det sikkert var fordi jeg simpelthen ikke kom den vej med mit signal.

Men nu da jeg bor i Spanien, og kun har ca 150km til den marokkanske kyst, så undrer det mig gevaldigt, at jeg aldrig har spots der... Ja hverken i Marokko, Algeriet, eller i nogen af de øvrige nordafrikanske lande.

Jeg tænker da med alle de mennesker der trods alt bor der, også er nogle radioamatører imellem, og mon ikke nogen af dem skulle finde på at registrere calls, så man kan blive spottet.

Er det stadig mit signal, som bare kun kommer nordover nu??

Det er jo lidt mystisk, for mine antenner skyder netop stik sydlig retning nu...

 

Nogen der har nogle bud...?

 

 

Rate: 
No votes yet

Hmm...

Det er der åbenbart ikke nogen der har et godt svar på.

Så vil jeg undre mig lidt videre... :)

Rate: 
No votes yet

73 de OZ1SPS

Hej Sebastian

Det kunne måske også være fordi at der ikke er mange RBN Noder i Afrika

Check listen her https://www.reversebeacon.net/nodes/

Hvis man ser på Continent, finder man ikke mange.

/ Rene, oz4adx

Rate: 
Average: 5 (1 vote)

Hej Sebastian

Det kunne måske også være fordi at der ikke er mange RBN Noder i Afrika

Check listen her https://www.reversebeacon.net/nodes/

Hvis man ser på Continent, finder man ikke mange.

/ Rene, oz4adx

Rate: 
Average: 5 (1 vote)

Hej René.

HE..., ja Jørgen ringede også til mig, hvor vi talte om løst og fast. Han havde lige læst min post, og han havde lidt samme svar som dig.

Jeg havde nok også forventet det svar, men så alligevel. Nu har jeg været i Marokko mens vi har været hernede i Spanien. Vi var blandt andet i Tanger hvor der bor knap 1 million mennesker. Min tanke var bare, at der i sådan en by alligevel må være en del radioamatører. Det er også en by der byder på lidt af hvert. Både fattigdom, men faktisk ser man en del velstillede også. Folk der kører både Porsche og Ferrari. Og i Casa Blanca må der være endnu flere amatører. Det kan næsten ikke passe der ikke er en del radioamatører imellem.

Måske det hænger sammen med lovgivning også...?

 

Rate: 
No votes yet

73 de OZ1SPS

Som Rene indikerer, så er det et spørgsmål om hvor meget hardware der er installeret rundt om i verden. Samt at der er hardware der skal køre 24/7/365 for at det giver mening.

Typen af internetadgang folk har adgang til kan også være en faktor. Vi har vænnet os til at have ubegrænset adgang, men nogle steder er der stadig et forbrugsloft pr måned. Jeg legede på et tidspunkt med tanken om en kiwi modtager i Nuuk, men med det forbrugsloft de havde/har og det de betaler for internet pr måned er det ikke en mulighed.

Som reference checkede jeg lige landkortet der viser fordelingen af kiwi Sdr modtagere. Der er 2 (to) på hele det afrikanske kontinent, 14-14 i Sydamerika, hvorimod Europa og Nordamerika er totalt dækket af de “markører” der viser placeringen af modtagere.

Men jeg fandt dog også en undtagelse fra ovenstående, og det er ADS-B modtagere, til at modtage positionsinfo fra fly. Der har f.eks Flightradar24 35000 styk World wide men de sponserer dem også på de mest eksotiske placeringer og resten er rent privat initiativ.

73 Henrik

 

 

Rate: 
Average: 5 (1 vote)

HE...., så er det mig der er sløv denne gang... Altså ikke at have været inde på denne fantastiske side... :) Men der har bare været så utroligt meget andet den sidste tid, så trods det at vi ikke laver en pind hernede..., så har jeg altså ikke haft tid... hihi....

Mange tak for det bidrag også Henrik. En ny vinkel, og et super svar... Fedt..!  :)

 

 

Rate: 
No votes yet

73 de OZ1SPS

Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer